Wpis tygodnia: Zakazany ryż

19.08.2013
Wpis tygodnia: Zakazany ryż

" Zakazany ryż znany także jako ryż czarny

Jak sama nazwa wskazuje, ziarna tego ryżu mają piękny, czarny kolor, który po ugotowaniu zmienia się na intensywnie ciemnofioletowy. Czarny ryż pochodzi z Chin, a jego nazwa wywodzi się z czasów starożytnych. Już wtedy znany był ze swych bogatych wartości odżywczych i wierzono, że ma doskonały wpływ na zdrowie.  Tak cenny pokarm mógł być dostępny jedynie dla najważniejszych ludzi w państwie. "

Więcej o czarnym ryżu przeczytacie tutaj: Zakazany ryż

Autor wpisu, emeslive otrzymuje od nas 1000 punktów do wykorzystania na nagrody w Katalogu.

 

fot. emeslive

 

Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów  (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

Udostepnij:

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaDD

20.08.2013 16:25
Gratulacje, super wpis!

bietka

19.08.2013 21:19
mi ten artykuł też sie bardzo spodobał, gratuluję :)

Renata9

19.08.2013 16:38
Bardzo ciekawy artykuł, z przyjemnością go się czyta
prymat