Risotto to włoska potrawa przygotowywana na bazie ryżu, bulionu i kilku smacznych dodatków. Z pozoru wydaje się dość skomplikowana, ponieważ najważniejszą rolę odgrywa tutaj niestandardowe gotowanie ryżu - ziarenka nie są wrzucane do wody, ale stopniowo podlewane są bulionem, aż uzyskują kremową konsystencję.
Nie znam nikogo, kto nie zachwycił się smakiem risotta! W końcu możemy przygotować je na wiele sposobów i to z naszymi ulubionymi produktami. Ola1984 jest prawdziwą mistrzynią w przygotowywaniu tego włoskiego przysmaku. Zapraszam więc do zapoznania się z jej propozycjami, które przedstawia we Wpisie Tygodnia: Risotto - klasyk włoskiej kuchni na 5 sposobów.
Ola1984 zaprasza na risotto w pięciu różnych odsłonach.
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.