Ciasta mogą mieć dodatki w postaci różnych kremów, kolorowych galaretek albo maku. Jednak w tym odcinku głównym składnikiem deseru przygotowanego przez Andrzeja Polana były sezonowe owoce.
Wszyscy zwolennicy jabłek, gruszek i śliwek będą zachwyceni, ponieważ taki deser to prawdziwa poezja smaków i aromatów. Dodatkową zaletą tej pyszności jest to, że jej wykonanie jest dziecinnie łatwe. Wszystko czego potrzebujecie to ciasto francuskie, owoce oraz budyń waniliowy. Przyda się również ziele angielskie mielone oraz cynamon Prymat. Ciasto będzie jeszcze bardziej kuszące i aromatyczne z dodatkiem właśnie tych przypraw. Uważacie, że każdy deser powinien być słodki? Jeśli tak, to dodajcie do owoców cukier puder.
Deser z pysznych polskich owoców można jeść dosłownie na okrągło, ponieważ jest bardzo smaczny i wręcz rozpływa się w ustach.
Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
2 jajka
10 śliwek
3-4 gruszki
3 jabłka
3-4 brzoskwinie
masła 100 g
1 opakowanie budyniu waniliowego
mleko 300 ml
Cukier puder
Do smaku: Cynamon mielony, Ziele angielskie mielone, Goździki Prymat
Po przepis zapraszam TUTAJ.