Wszechstronne zastosowanie dipów czyni je doskonałym dodatkiem do wszelkich przystawek, jak i dań głównych. Dodadzą smaku warzywom pokrojonym w słupki serwowanym jak zdrowa przekąska. Urozmaicą smak klasycznych słonych przekąsek jak frytki czy chipsy. Doskonałe do podkreślenia smaku głównych dań.
Party Dip czosnkowy:
Party Dip czosnkowy to doskonały dodatek do domowych frytek. Wspaniale podkreśla smak grillowanych dań mięsnych , rybnych i warzywnych. Dip czosnkowy to kultowy dodatek w kuchni greckiej do jagnięciny i pieczywa pita. Moc czosnku powoduje, że jest on bardzo popularny w kuchni polskiej, serwowany do chrupiących grzanek oraz mięsnych i warzywnych zapiekanek. Dip czosnkowy podkreśla również smak staropolskich przysmaków, jak nóżki lub kurczak w galarecie. Smakuje idealnie w połączeniu z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi lub ziemniakami . Doskonały to chipsów czy pizzy.
Party Dip meksykański:
Doskonale smakuje w połączeniu z chipsami, nachois lub frytkami na gorąco. Kucharze polecają podawać dip meksykański z racuszkami z ziemniaków i cukinii. To również idealny dodatek do popularnych przysmaków kuchni meksykańskiej takich jak: tortilla, buritos lub fajitas. Doskonały dodatek do pizzy.
Party Dip meksykański stanowi proste i smaczne uzupełnienie przekąsek na domowe imprezy.
Party Dip serowy:
Party Dip serowy to idealny dodatek do bardzo modnych dziś hamburgerów i zapiekanek. Świetnie się również komponuje z daniami wegetariańskim i grillowanymi warzywami. Jego smak doskonale pasuje do słonych paluszków, nachois, chipsów i pieczonych ziemniaków. Dip serowy komponuje się również z chrupiącymi kawałkami kurczaka lub panierowanymi rybami i krewetkami.
QUESADILLAS Z PIECZONĄ PIERSIĄ Z KURCZAKA, KURKAMI I TARTYM SEREM CHEDDAR
Składniki dla 4 osób:
8 pszennych placków tortillas
4 małe piersi z kurczaka zamarynowane w oliwie z oliwek połączonej z pikantną przyprawą do drobiu Prymat
4 łyżki guacamole
4 łyżki oliwy z oliwek
200 g kurek
½ pokrojonej w kostkę cebuli
1 mały pęczek posiekanej kolendry
Sól czosnkowa, pieprz ziołowy Prymat do smaku
100 g tartego sera cheddar
Sposób przygotowania:
Zamarynowane piersi z kurczaka piec 20 minut, wystudzić i pokroić w plastry.
Oczyszczone i umyte kurki wraz z cebulą podsmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem ziołowym, dodać posiekaną kolendrę i wystudzić.
Na patelni skropionej oliwą z oliwek ułożyć posmarowany guacamole placek pszenny, na nim umieścić plastry pieczonego kurczaka i kurki, a następnie posypać tartym serem cheddar. Całość przykryć drugim plackiem i smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki i podawać z ulubionymi sosami, np. salsą pomidorową, salsą serową lub tzatzikami.
SOCZYSTE SKRZYDEŁKA Z ZIOŁAMI
Składniki dla 4 osób:
24 duże skrzydełka z kurczaka,
1 opakowanie Przyprawy do kurczaka ziołowej Prymat,
3 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki miodu,
2 łyżki Musztardy sarepskiej Prymat,
5 łyżek pikantnego ketchupu,
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku.
Party Dip Czosnkowy Prymat
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Skrzydełka naciąć na zgięciu, natrzeć dokładnie marynatą i odstawić na ok. 4 godziny do lodówki. Zamarynowane skrzydełka umieścić w worku do pieczenia i piec ok. 60 minut w temperaturze 180°C. Można podawać z Party Dip czosnkowy