Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MonikaW

Zadanych pytań: 41

17.03.2017 21:36

Witam, planuję zakup nowej formy do tarty - do tej pory miałam taką zwykłą chyba aluminiową, jaką Wy polecacie ceramiczną, szklaną a może sylikonową?

Odpowiedzi (47)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

21.03.2017 00:13

Chętnie bym zakupiła kolejny rodzaj formy-ceramiczną, lub szklaną.

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

22.03.2017 22:10

Korzystam ze szklanej i dobrze się sprawdza

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

23.03.2017 19:59

Ja bardzo sobie chwalę szklaną.

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

25.03.2017 15:53

ja mam ceramiczną i metalową i jestem z nich zadowolona

migotka28

Zadanych pytań: 20

01.04.2017 22:31

Silikonowa zbyt wietka jak do wypieku tarty bo to kruche ciasto, które potrzebuje stabilnego oparcia. Ja mam szklaną i jestem zadowolona. Nie trzeba natłuszczać bo ciasto kruche jest tłuste i samo odchodzi od blaszki. Ceramiczna też będzie dobra bo prawie jak szklana. Jedyny minus że trzeba uważać aby nie stłuc. Metalowa za to poręczna i nie trzeba tak uważac a wyjmowane dno to na pewno plus bo nie będzie problemów z wyjęciem pierwszego kawałka.

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

26.04.2017 07:08

mam ceramiczną i jestem z niej zadowolona :)

stokrotka

Zadanych pytań: 120

03.05.2017 14:59

Ja mam silikonową ale nie bardzo jestem z niej zadowolona ponieważ się bardzo wygina.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak