Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MonikaW

Zadanych pytań: 41

17.03.2017 21:36

Witam, planuję zakup nowej formy do tarty - do tej pory miałam taką zwykłą chyba aluminiową, jaką Wy polecacie ceramiczną, szklaną a może sylikonową?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

29.03.2017 20:57

Ja mam silikonową.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

29.03.2017 22:46

Chyba silikonowa najlepsza

MonikaW

Zadanych pytań: 41

18.03.2017 21:35

Dziękuję za odpowiedzi i chyba kupię taką z wyjmowanym dnem - zostawiam po plusiku dla każdego, ale nie rozumiem czemu niektórzy dają minusy jak jest odpowiedź na temat itd...

Odpowiedzi (47)

Stenka

Zadanych pytań: 467

17.03.2017 21:53

lubię silikonowe

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

18.03.2017 00:11

ja mam silikonową

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

18.03.2017 00:21

mam silikonową ale też mam z wyciąganym dnem z powłoką teflonową, i właśnie tej używam najczęściej, lepiej się kroi po usunięciu rantu

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

18.03.2017 00:27

Mam szklaną i jest super. Nie lubię foremek silikonowych...

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.03.2017 08:02

do tarty chciałabym taką z wyciąganym dnem. miałam silikonową i metalową i nie byłam zadowolona

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.03.2017 08:31

mam silikonową ale nie jestem z niej zadowolona ponieważ muszę wkładać do metalowej aby wyszła ona ładna po upieczeniu , silikonowa ma jeden plus bo ciasto dobrze się z niej wyjmuje po upieczeniu , mam metalową ale też mi ona nie bardzo ....

Mniam

Zadanych pytań: 87

18.03.2017 08:41

Mam tartę metalową z wyciąganym dnem i taką Ci polecam. Silikonowe nie zapewniają stabilności, a w takich pełnych jest problem z wyciągnięciem cienkiego ciasta. Szklane są na tyle fajne, że się nie niszczą. Kiedyś sobie taką kupię, bo z niej ciasta nie trzeba wyciągać i można swobodnie kroić.

ilka01

Zadanych pytań: 6

18.03.2017 08:50

ja mam silikonową i sprawdza się bardzo dobrze

Ola1984

Zadanych pytań: 295

18.03.2017 09:22

Polecam metalową z wyciąganym dnem - świetnie sprawdza się, kiedy chcemy przełożyć tartę np. na talerz czy paterę.

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

18.03.2017 09:38

mam szklaną i jestem bardzo zadowolona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak