Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

18.05.2016 22:10

Może znacie jakieś sposoby jak kupić arbuza w całości, żeby był słodki ? Coś słyszałam o pukaniu w niego :) Ale ostatnio pukałam i w domu okazało się, że jest okropnie nie smaczny :)

Odpowiedzi (39)

Justi2401

Zadanych pytań: 10

20.05.2016 13:54

Ja nigdy nie kupuję całego, bo też się nacięłam metodą "na pukanie". Z resztą u mnie nie miałby kto całego zjeść, bo arbuza lubię tak bardzo tylko ja.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.05.2016 18:59

najlepsze są kupowane w sezonie i jeśli się puka to on dzwoni wtedy jest dojrzały zawsze tak sprawdzam i nigdy mi się nie zdarzyło aby był w środku niedojrzały :)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

20.05.2016 19:16

Musi mieć taki żółty ślad od leżenia długo na ziemi.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

20.05.2016 20:47

Zawsze proszę o przekrojenie

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

20.05.2016 23:25

Teraz to lepiej przekroić, w sezonie zawsze pukam

Motorek

Zadanych pytań: 1446

21.05.2016 05:42

kupuję tylko w sezonie i jest smaczny

Wacław

Zadanych pytań: 1269

21.05.2016 11:06

nie kupujemy arbuza w całości

irenka

Zadanych pytań: 888

21.05.2016 13:58

ja również nie kupuję arbuza w całości

Klausia

Zadanych pytań: 251

22.05.2016 00:19

Pukam w niego, biorę z żółtymi bądź białymi plamkami.

Damiano

Zadanych pytań: 0

22.05.2016 16:28

teraz może być różny smak, najlepiej poczekać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak