Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

18.05.2016 22:10

Może znacie jakieś sposoby jak kupić arbuza w całości, żeby był słodki ? Coś słyszałam o pukaniu w niego :) Ale ostatnio pukałam i w domu okazało się, że jest okropnie nie smaczny :)

Odpowiedzi (39)

Mniam

Zadanych pytań: 87

19.05.2016 10:36

Dla mnie jeszcze za wcześnie na arbuzy, bo są niesmaczne. Zazwyczaj kupuję porozcinane, bo wtedy widzę jaki jest.

pestka

Zadanych pytań: 424

19.05.2016 10:40

Arbuzy kupuję w sezonie , zawsze w połówkach lub ćwiartkach i wówczas widzę jaki jest w środku

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.05.2016 13:26

kupuję arbuzy w sezonie ale pukanie w arbuza nic nie daje kiedyś czytałam aby arbuz był dobry musi być dojrzały to znaczy musi mieć od spodu białą plamę gdzie leżał arbuz;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

19.05.2016 15:46

kupuję w sezonie i najczęściej przekrojony

Franciszek

Zadanych pytań: 4

20.05.2016 00:46

kupuje w kawałkach i mam pewność że jest czerwony i dojrzały

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

20.05.2016 09:14

Miewam podobny problem, dlatego z ciekawością czytałam odpowiedzi ale chyba jednak nie ma na to pewnego sposobu:)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

20.05.2016 09:23

jeżeli kupuję całego to pukam w niego i wybieram takiego który nie ma zniszczeń ani plam, częściej jednak kupuję w kawałku

DeRex.al

Zadanych pytań: 0

20.05.2016 11:37

zawsze kupuje calego, ale mniejsze sztuki i patrze na plamę ktora musi byc zolta

ilka01

Zadanych pytań: 6

20.05.2016 13:03

też kupuję w kawału i widzę jaki jest

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.05.2016 13:35

Wybieram takiego, ktory ma ladny zapach i soczysty kolor - a w calosci wybieram tego, co ma duza niewybarwiona plame, ktora swiadczy o dojrzalosci miazszu. Te z Grecji i Sycylii sa juz znosne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak