Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

31.03.2017 00:33

Mąka migdałowa. Jak przechowujecie mąkę migdałową? Ostatnio wyczytałam, że powinno się ją trzymać w lodówce lub nawet w zamrażarce....

Odpowiedzi (46)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

31.03.2017 16:55

nie kupuję takiej mąki

Habibi

Zadanych pytań: 690

31.03.2017 17:58

Ja też jestem tego zdania, że lodówka lub zamrażarka są najlepszym sposobem. Wszystkie mielone orzechy czy migdały, które mają około 50% zawartości tłuszczu, bardzo szybko jełczeją! Dlatego nauczona doświadczeniem trzymam je właśnie w lodówce, a większą ilość albo w lecie, kiedy jest bardzo ciepło w domu, po prostu zamrażam.

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

31.03.2017 18:35

nie słyszałam o takiej mące

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

31.03.2017 19:54

jeszcze nie miałam takiej mąki ale brzmi ciekawie :)

KORAL

Zadanych pytań: 20

31.03.2017 20:54

Miałam kiedyś taką mąkę, ale szybko mi poszła. Trzymałam ją w szklanym pojemniku ale tylko kilka dni , nic się nie działo.

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

31.03.2017 20:59

Nie używałam jeszcze takiej mąki, ale chętnie poczytam jak ją przechowujecie.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

31.03.2017 21:00

Nigdy takiej mąki nie używałam

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

31.03.2017 22:59

takie produkty powinny przechowywane być w lodówce

ilka01

Zadanych pytań: 6

31.03.2017 23:27

nie używałam takiej mąki

Franciszek

Zadanych pytań: 4

31.03.2017 23:41

nie zmam takiej mąki i nie używałem jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak