Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

17.07.2016 17:10

Gdzie przechowujecie olej kokosowy po otwarciu? Na moim pisze żeby w lodówce ale mnie to denerwuje bo jest strasznie twardy i ciężko łyżeczkę nabrać :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

19.07.2016 10:13

oleje trzymamy w zamkniętej szafce,z dala od światła

Madzai

Zadanych pytań: 7

18.07.2016 21:50

Swój trzymam w lodówce, jak potrzebuję to łyżką albo nożem wykruszam kawałek, a potem np. na ręce to już szybko topnieje.

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

20.07.2016 00:02

Ja swój trzymam w szafce. Ale mam też taki płynny, nierafinowany czy coś (jeszcze go nie testowałam, to z nagrody) i aż jutro z ciekawości sprawdzę na obu co pisze o przechowywaniu, bo nie zastanawiałam się nad lodówką nawet...

Odpowiedzi (34)

pestka

Zadanych pytań: 424

17.07.2016 17:19

przechowuję w lodówce a przed użyciem wstawiam do garnka z ciepłą wodą by zrobił się płynny

marzut

Zadanych pytań: 4

17.07.2016 17:33

Można go także przechowywać w jakiejś spiżarni, ma on podobne właściwości jak oliwa z oliwek, po ogrzaniu staję się bardziej płynny i klarowny.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

17.07.2016 17:44

jeśli jest napisane, że ma być w lodówce po otwarciu to niestety tak go trzeba przechowywać

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

17.07.2016 17:47

Ja przechowuję w lodowce

Justi2401

Zadanych pytań: 10

17.07.2016 18:14

Ja również w lodówce. Tak jak napisała Alex_M jeżeli na czymś jest napisane, że trzeba w lodówce, to raczej tam właśnie musi być :)

Czyki

Zadanych pytań: 72

17.07.2016 19:44

Przechowuję w szafce kuchennej, nigdy nic mi się z nim nie stało, ale tez szybko zużywam:)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

17.07.2016 20:15

Zawsze trzymam taki olej w temperaturze pokojowej w szafce,nie psuje sie i jest zawsze w płynnej konsystencji

Beatris

Zadanych pytań: 43

17.07.2016 21:29

Na opakowaniu mojego jest napisane, żeby przechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu i tak go przechowuję po otwarciu... Nic się z nim nie dzieje, nawet nie zmienia konsystencji na płynną...

Renataj

Zadanych pytań: 1275

17.07.2016 21:30

Kupuję małe butelki /200-250 ml/, które dość szybko zużywam i trzymam w szafce kuchennej.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

18.07.2016 01:13

Ja mimo wszystko przechowuje poza lodówką...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak