Prażucha góralska

Prażucha góralska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    1/2
  • łyżek otręb pszennych

    6
  • łyżki kaszy mannej

    2
  • wody

    3 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z otrębami i kaszą. Prażymy na małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką , aż mieszanka sie zrumieni ok 2 godzin Wodę zagotowujemy z łyżką soli . Uprażoną mąkę zalewamy wodą i mieszamy , aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. Pokrojony w kostkę boczek wytapiamy i okraszamy preżuchę.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat