Makaron z szynka i jajkiem

Makaron z szynka i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie makaronu swiderki 500g

    1
  • szynki

    250 g
  • jajek

    6
  • sera Goudy

    20 dag
  • Przyprawa uniwersalna kucharek-, sol i pieprz

    Do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Szynkę kroimy w paseczki i podsmażamy na oleju lub margarynie, następnie wbijamy do podsmazonej szynki jajka. Robimy z tego jajecznice. Do ugotowanego makaronu dodajemy szynkę z jajkami, wszystko razem dobrze wymieszac dodać do smaku wegete, sól i pieprz według uznania. Wykładamy do żarowego naczynia i posypujemy żołtym serem. Zapiekamy. Jak ser się rozpusci to będzie gotowe ja zapiekam w 200 stopniach.

Smacznego

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

21.09.2010 08:39
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat