Przepis i sposób przygotowania na: Izaura-sernik
2 szklanki mąki
½ szklanki cukru
1 jajko
1 kostka palmy
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
Wszystko razem zagnieść.
Zagniecione ciasto podzielić na dwie części i włożyć do zamrażalnika na około 1 godziny, następnie jedną część zetrzeć na tarce i ułożyć na dno foremki, na to ułożyć masę twarogową i na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Upiec w temperaturze 190stopni. Czas pieczenia około 1 godziny. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
SKŁADNIKI NA MASĘ TWAROGOWĄ:
1 kg twarogu
1 ½ szklanki cukru
¼ kostki palmy
6 jajek
olejek pomarańczowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Palmę, cukier, żółtka utrzeć, dodać twaróg, olejek i kartoflankę, oraz pianę ubitą z białek.