Zupa pieczarkowa Pyzy

Zupa pieczarkowa Pyzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg pieczarek

    25
  • ziemniaków

    4-5
  • litra wywaru warzywnego

    1-1,5
  • ml śmietany, wystarczy 18%

    100
  • łyżka masła

    1
  • łyżeczki mąki

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać połową wywaru, gotować do miękkości. Pieczarki oczyścić ręcznikiem papierowym (można umyć), pokroić w cienkie półplasterki. Cebulkę obrać, posiekać. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulkę, zeszklić dodać grzyby, smażyć 5-8 min. , przełożyć do ugotowanych ziemniaków i wlać resztę bulionu, dodać troszkę mielonego pieprzu i lubczyku, zagotować. Śmietanę roztrzepać z mąką i odrobiną soli, zahartować niewielką ilością gorącej zupy, wlać do garnka, zagotować. Podawać posypaną dużą ilością natki pietruszki.

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

11.07.2012 19:36
pyszności :)

cukiereczek

23.02.2012 14:34
smaczna zupa

Agnik

17.11.2011 20:45
super

Agnik

17.11.2011 20:45
super

Misia90

05.08.2011 00:47
fajne

Marysia

05.08.2011 00:15
fajne

Karolina69

05.08.2011 00:08
fajne

eli_555

15.12.2010 23:16
Pyszna zupka.Ja też czasami gotuję pieczarkową z ziemniakami a czasem z makaronem.

SmacznaPyza

26.11.2010 10:44
Grażynko, a z czym gotujesz pieczarkową? jako krem czy może z makaronem albo ryżem?

Grażyna13

26.11.2010 09:38
Pieczarkowej z ziemniakami jeszcze nie jadląm, muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat