Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietany

    1/2 l
  • paczki wiórek kokosowych

    2
  • szklanka cukru

    1
  • jajek

    5
  • kostka margaryny

    1
  • mąki

    1/2 kg
  • łyżeczki proszku do pieczenia

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa: śmietanę ,wiórki i 1/2 szklanki cukru zagotowac i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać pianę z 5 białek.

Ciasto: margarynę,1/2 kg mąki,1/2 szklanki cukru,5 żółtek i proszek do pieczenia zagnieść i odstawić na pół godziny do lodówki. 3/4 ciasta rozłożyć na przygotowanej blasze, a następnie rozłożyc masę. Wierzch potarkować pozostałą częścią ciasta. Piec ok. 50 min. w temp 170 stopni.

Czas przygotowania:
Ok 50 min (lepiej żeby ciasto było odrobinę przyrumienione na wierzchu).

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

31.05.2012 08:30
smaczne

rakow2

19.01.2012 15:24
lubię bardzo kokos

Ulka

03.12.2011 20:59
lubię wszystko z kokosem

Krzysztof42

19.03.2011 15:35
jestem w klubie kokosa

madagaskar

18.01.2011 23:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat