Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kokosem
1,5 szklanki mąki
0.5 kostki margaryny
0,5 szklanki cukru pudru
0,5 cukru waniliowego
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
Ser:
1 kg sera
1 szklanka cukru
3 szklanki ciepłego mleka
2 całe jajka i 4
żółtka
1 cukier waniliwoy
1 budyn śmietankowy
0,5 szklanki oleju
Piana:
3/4 szklanki cukru
6 białek
20 dag kokosu
dodatkowo:
powidła
Ze składników
na ciasto zarobic ciasto i wyłożyć na blaszke, posmarowac grubą warstwą powideł. Zmielony ser utrzec z jajkami i cukrem, dodać olej, cukier waniliwy i budyn. Na koncu wlac ciepłe mleko i delikatnie wymieszac, wlac ser na ciasto i powidła. (nie przejmowac sie ze to jest rzadkie jak woda, bo sie ładnie zsiadzie w piekarniku:) Ubić sztywną piane z białek i wsypac kokos. Pod koniec pieczenia wlać pianę na sernik i zapiec na złoty kolor 40 minut piec sam ser z ciastem + 20 minut z pianą