RAFAELLO

RAFAELLO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórka kokosowe

    30 dag
  • budyń kokosowy

    2 sztuki
  • krakersy

    2 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć masło. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu dodając jednak tylko połowę mleka. Czyli robimy dwa budynie w ilości mleka przeznaczonej na jeden. Gdy będzie zimny dodajemy do masła i ucieramy. Blachę wykładamy krakersami lajkonik (smak tradycyjny słony) dajemy 3/4 masy i 2 warstwę krakersów. Na nie dajemy resztę masy i posypujemy kokosem. Po schłodzeniu w lodówce pycha do jedzenie:)

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aneta41

08.03.2011 14:19
fajne jest Rafaello.

Krzysztof42

28.12.2010 13:55
rafaello z lajkonikiem?

Ela20

06.10.2010 20:39
robię podobnie tylko na biszkopcie :)

łukasz34

04.06.2010 09:16
Pyza ty chyba na prawdę nie masz co robić, tylko się czepiasz wszystkich, każdy choć trochę inteligentny się domyśli że chodzi o opakowanie.

SmacznaPyza

02.06.2010 08:58
rozumiem, że mają być dwa opakowania krakersów a nie dwie sztuki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat