koper solony

koper solony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 dag kopru

  • 10 dag soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młode zielone listki kopru oddzielić od grubszych łodyżek, wymyć, osuszyć. Następnie pokroić koper, posolić, wymieszać i ułożyć w małych słoikach. Na wierzchu posypać koper warstwą soli, a następnie uszczelnić pergaminem. Tak duża ilość soli jest konieczna do utrwalenia kopru

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmakolykiJoanny

29.09.2010 11:14
to nie jest potrawa sorki ale to wygląda nie estetycznie

bernika

03.09.2010 23:26
czemu ma słuzyc ta \"potrawa\"?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat