sok z czarnego bzu bez cukru

sok z czarnego bzu bez cukru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg owoców bardzo dojrzałego czarnego bzu

  • 2 szklanki wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce oderwać od szypułek, wypłukać, osaczyć na durszlaku, wrzucić do gotującej wody, gotować 20 minut. Sok przesączyć przez szmatkę, jeszcze raz przegotować krótko, rozlać do gorących, wygotowanych butelek i natychmiast zamknąć zakrętką. Sok powinien nie dotykać zakrętki. Sok stygnąc wciągnie kapsel i szczelnie zamknie butelkę.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Halusia

22.07.2011 09:45
Samo zdrowie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat