polewa kakaowa

polewa kakaowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 dkg cukru

  • 3 dkg kakao

  • 1 łyżka octu

  • szklanka wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polewa: cukier gotować z wodą- zdjąć pianę, aż będzie gęsty. Po ostudzeniu mieszać drewnianą łyżką do białości, dodać kakao i ocet i dokładnie wymieszać. Rozgrzać polewę i jeśli jest zbyt gęsta dodać nieco wody. Polać polewą ciasto uważając by masa nie przelała się.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

grazia1

04.05.2011 18:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat