Pałki maślankowe, pieczone

Pałki maślankowe, pieczone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałek z kurczaka

    8
  • szkl. maślanki

    ok. 1,5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pałki umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami, natrzeć mocno solą, czosnkiem i tymiankiem - nie żałować przypraw. Włożyć do woreczka z grubej folii i odłożyć do lodówki na ok. 30 min.. Następnie wlać maślankę i zawiązać worek, ale przedtem wymieszać zawartość żeby maślanka oblepiła pałki i postarać się wypchnąć jak najwięcej powietrza z worka. Zabezpieczony worek z pałkami odłożyć na min. 3 godziny do lodówki. Ja przygotowuję je poprzedniego dnia wieczorem. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Lekko otrzepane z maślanki pałki ułożyć na blasze posmarowanej odrobiną oleju i piec ok. 30-40 min. - my lubimy mocno zrumienione. Podałam z ziemniakami i surówką z marchewki i żurawiny. Mięso jest bardzo delikatne i miękkie.

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

01.11.2012 14:58
mmpycha;)

ben-ka

27.08.2011 09:30
koniecznie muszę wypróbować!:)

wedith1

12.03.2011 16:23
Widać, że mięsko musi być chrupiące, mniam! :)

Barbara/zuza22_85

04.03.2011 22:34
bardzo apetyczne

SmacznaPyza

03.12.2010 08:41
na prawdę polecam bo mięso jest bardzo delikatne i soczyste a skórka pięknie się rumieni

agi361

03.12.2010 00:53
bardzo ciekawy pomysł!

Anna189

01.09.2010 15:19
mięso z maślanką ciekawe

krzyniu1984

29.08.2010 23:07
wygląda apetycznie!

Sarenka

29.08.2010 22:08
Ciekawy przepis. Pieklam podobne, ale jakos mi nie wyszlo. Wygladaja bardzo apetycznie!

Ewa111

28.08.2010 09:23
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat