Pudding z mannej

Pudding z mannej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 650 ml mleka

  • 300 g cukru

  • 1/2 lyzki startej galki muszkatolowej

  • 35 g rodzynek

  • 35 g orzechow laskowych lub wloskich

  • 200 g masła

  • 225 g kaszy manny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mleka wsypac cukier i galke muszkatolowa. Gotowac przez minute. Dodac rodzynki, zmniejszyc ogien i gotowac dalej. Orzechy lekko podprazyc, drobno posiekac i odstawic. W innym garnku, na srednim ogniu, roztopic maslo. Wsypac kasze i prazyc przez 10-15 minut, mieszajac lyzka. Kiedy kasza bedzie miala kolor zlotobrazowy, a maslo zacznie sie od niej oddzielac, zmniejszyc ogien i powoli jedna reka wlewac do kaszy slodki plyn, a druga caly czas mieszac. Przez chwile szybko mieszac, by nie powstaly grudki. Wrzucic posiekane orzechy. Przykryc i gotowac na malym ogniu przez 2-3 minuty, az kasza wchlonie caly plyn. Pod koniec zamieszac jeszcze kilka razy szybkim ruchem, aby stala sie pulchna.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

22.10.2010 00:34
Przepis ten warto sobie zapisać.

christopher1

27.08.2010 22:17
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat