Rolada z pieczarkami

Rolada z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    40 dkg
  • ser żółty

    1/2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • tłuszcz

  • pieprz, sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wrzącej wody na 30 minut. Podsmażyć na tłuszczu drobno pokrojoną cebulę, dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki i razem usmażyć. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. Ser wyjąć z folii i rozwałkować, nadając mu kształt prostokąta. Rozsmarować nadzienie. Zwinąć roladę i wystudzić. Podawać wystudzoną i pokrojoną w plastry grubości 1 cm.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aleksa123

07.09.2011 14:45
ciekawy przepis

Seba

27.08.2011 09:14
smaczne

RenataZ-et

14.12.2010 11:41
Musi być dobra!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat