Pieczarkowe kule

Pieczarkowe kule

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarkow

    1/2 kg
  • ziemniaków

    1/2 kg
  • mąki

    3 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Oprószamy solą i pieprzem smażymy na oleju. obtaczamy i studzimy. Ziemniaki obieramy i gotujemy . studzimy i przeciskamy przez prese, wbijamy jajko wsypujemy mąkę i szczypta soli. wyrabiamy i studzimy. Nabieramy małą porcje na środek kładziemy pieczareki i formujemy i formujemy kulki . Smażymy na rozgrzanym olejuna małym ogniu

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

18.09.2010 00:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat