Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Daktyle w czekoladzie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

daktyli
16
masy marcepanowej
15 dag
cukru pudru
6 dag
łyzka likiery morelowego
polewy czekoladowej
15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Daktyle w czekoladzie

Masę marcepanową zagnieść z cukrem pudrem i likierem. Uformować długi wałek i pokroić na kawałki wielkości daktyli. Masą nadziać przekrojone wzdłuż daktyle ( bez pestek) i maczać w rozpuszczonej polewie. Wysuszyć. Przełożyć ostrożnie na talerz i wtawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak