Buraczki w zalewie

Buraczki w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3kg buraków

  • 3 łyżki cukru

  • 1 łyzka soli

  • 1 litr wody

  • 1/3 szklanki octu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki dobrze wypłukać ugotować w skórce .Odstawić do ostygnięcia.Burczaki obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.Powkładać do słoików.Z cukru, soli, wody, i octu zrobić zalewą, zagotować i zalać buraczki w słoikach gorącą zalewą.Buraki w słoikach pasteryzować ok 10 min.Buraczki doskonałę na barszczyk zimą.

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

17.10.2011 21:31
Znakomity pomysł na przechowanie buraczków na zimowy barszczyk :)

gusia1000

03.06.2011 14:45
fajny przepis.

berys18

28.10.2010 07:35
o ciekawe

bogumiła3

15.09.2010 22:22
super

Ewa104

24.08.2010 06:43
Świetny pomysł, zagłosowałam i dodałam przepis do swojej księgi.

Margo1

15.08.2010 18:16
ode mnie również

aginaa

11.08.2010 09:54
super, masz glosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat