Lody jagodowe

Lody jagodowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagód

    30 dag
  • szklanka kremówki 30 %

  • cukru

    2-3 łyżki
  • łyżka soku z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem. Jagody opłukać i osuszyć. Połowę jagód zmiksować z sokiem cytrynowym. Połączyć je z bitą śmietaną. Do powstałej masy dodać całe jagody i dokładnie wymieszać. Masę śmietankowo - jagodową przełożyć do formy. Całość wstawić do zamrażalnika i mrozić przez 5-6 godz. Wyłożyć gotowe lody spodem do góry na półmisek, usunąć folię i pokroić na kawałki.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat