Przepis i sposób przygotowania na: Lody brzoskwiniowe
Lody włóż do zamrażalki na 6 do 12 godz. (aby nie roztopiły się podczas przygotowania należy mocno je zmrozić).
Ubij śmietanę i schowaj ją do lodówki. Bitą śmietanę możesz też mrozić podobnie jak lody i formować z niej dekoracyjne kształty.
Przygotuj sos brzoskwiniowy: zmiksuj pół szklanki odłożonych wcześniej brzoskwiń z cukrem pudrem.
Zmiksuj lody z owocami lody i włóż ponownie na co najmniej kilka godzin do zamrażalki (możesz też jeść lody od razu, ale wówczas lepiej mieszać lody z owocami łyżką, nie mikserem). Pamiętaj, aby owoce przed połączeniem z lodami dobrze schłodzić.
Bitą śmietaną wyłóż dno pucharków i poukładaj na niej lody brzoskwiniowe. Udekoruj kawałkami brzoskwiń i polej sosem brzoskwiniowym. Do dekoracji możesz też użyć rurek waflowych, kolorowych gum do żucia w kulkach i listków świeżej mięty.