Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z serem i pieczarkami
1 długa bagietka ok.60cm
15-20dag ser żółty-do wyboru
5-6 większych pieczarek
1 mała czerwona cebula lub pół większej
masło do posmarowania bagietki
przyprawa do pizzy
PRZYGOTOWANIE:
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Obrane pieczarki kroimy w plasterki.A cebulę w piórka. Bagietkę kroimy w poprzek na trzy części a potem każdy kawałek wzdłuż.Układamy jedna przy drugiej na blaszce od piekarnika.(pod spód podkładamy papier do pieczenia) Każdą smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do pizzy. Na wierzch układamy pieczarki.Następnie cebulę i posypujemy obficie serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill-dolna półka)i pieczemy około 10 minut.Do rozpuszczenia się sera i lekkiego zarumienienia się bagietki. Wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)