Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna
3 ogórki świeże,
6 sztuk pomidorów,
1 pęczek rzodkiewek,
3 cebule,
szczypiorek,
5 jaj,
1 groszek konserwowy mały,
1 główka sałaty,
1 mały majonez,
pieprz i sól do smaku.
Przygotowanie:
Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Ogórki myjemy i kroimy kostkę (nie obieramy ich ze skórki). Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, studzimy Następnie siekamy na większe części. Sałatę płuczemy i rwiemy rękami na części. Cebule obieramy i bardzo drobno kroimy w piórka. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Groszek odcedzamy i dodajemy razem z innymi składnikami do miski. Dodajemy majonez, pieprz i sól do smaku. Wszystko razem łączymy.