Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami + barszcz ukraiński
• pół kg kapusty kiszonej,
• bułka tarta,
• jajko kurze,
• sól,pieprz,
• majeranek,tymianek,
• barszcz w torebce lub domowy,
• naleśniki,
• Przyprawa uniwersalna kucharek,,
• cebula biała,
• pół kg pieczarek,
• zioła prowansalskie Prymat
Kapustę posiekać i zagotować w lekko osolonej wodzie.Pieczarki obsmażyć na maśle z cebulą,posypać kucharkiem.Połączyć z odcedzoną kapustą,doprawić do smaku solą,ziołami prowansalskimi i pieprzem.Na naleśnikach układać farsz,zwijać w ruloniki,panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju na złoto.
Barszcz (z torebki)połączyć z wodą,doprawić tymiankiem,majerankiem,solą i pieprzem.Zagotować.Podawać razem z krokietami.