Przepis i sposób przygotowania na: rolada ze smietana
mąki i maki kukurydzianej
przygotowac ciasto biszkoptowe.
/Pieczemy 8 min.w w 240 st./
Upieczony biszkopt przełozyc na
lnianą ściereczkę,usunąc pergamin
i zastąpic go zwilżoną lnianą
ściereczką.
Schłodzoną kremówkę ubic,bitą
śmietanę schłodzic.
Żelatynę namoczyc w zimnej wodzie,
dodac cukier i podgrzewac,ciągle
mieszając,dopóki się nie rozpusci.
Zdjąc z ognia,dodac rozgniecione
maliny.Galaretkę schłodzic,dopóki
nie zacznie tężec,po czym wymieszac
z bitą śmietaną.
Biszkopt posmarowac kremem malinowym,
pozostawiajac przy krawędzi ok.10 cm.
wolnego miejsca.
Ciasto zwinąc w rolkę.Roladę oprószyc
cukrem pudrem i schłodzic