Żeberka na grill inaczej.

Żeberka na grill inaczej.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsnych żeberek wieprzowych

    1,5 kg
  • czosnku granulowanego

    1 łyżka
  • majeranku

    2 łyżki
  • mielonej czerwonej papryki słodkiej

    2 łyżki
  • mielonej papryki ostrej

    1/2 łyżeczki
  • soli

    1 płaska łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzień przed grillowaniem myjemy mięso, porcjujemy. Przyprawy mieszamy razem, obficie posypujemy wszystkie kawałki i wcieramy. Odstawiamy do lodówki na noc, ew. kilka godzin. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy ok. 50 minut. Taki półprodukt grillujemy z obydwu stron, aż się ładnie podpiecze i nabierze aromatu . Możemy podać z pieczywem, bądź z ziemniakami jako obiad. Mięso można upiec dzień wcześniej a grillować następnego dnia. Zaoszczędzimy dużo czasu przy grillu i będziemy pewni, że mięso dopiecze się w środku a nie spiecze z zewnątrz.

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smerfetka79

30.05.2012 17:14
:)))Smacznie

czekoladka_m

19.08.2011 18:01
Palce lizać:)

Magdalena80

22.07.2011 23:39
pyszności

treonina

04.07.2011 23:10
ale by się zjadło, przy następnej okazji sama spróbuję zrobić

jasiek

23.06.2011 15:55
lubię takie

Adamorek

27.05.2011 13:34
mniam mniam

Sarenka

04.04.2011 17:24
Ten obiadek przypasowalby mojemu mezowi :)

SmacznaPyza

04.07.2010 12:51
zjadłabym kawałek...eh....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat