Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gin - polska jałowcówka

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wódki
1/2 litra
jałowca - dostępny w sklepie
15-20 ziaren
cukru
1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gin - polska jałowcówka

Owoce jałowca lekko rozgnieść, zalać wódką, dodać cukier i odstawić w ciepłe miejsce na 10 - 14 dni.Jedyną różnicą od \"sklepowego\" jest kolor - lekko żółtawy.
Podawać wg gustu - najlepiej z tonikiem, plastrem cytryny i lodem!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 03.07.2011 09:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak