Gulasz z marchewką i gorszkiem

Gulasz z marchewką i gorszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg chudej wieprzowiny, użyłam szynki

    1/2
  • szczupłe marchewki

    2-3
  • dkg zielonego groszku, świeżego lub mrożonego

    15
  • kawałek pora, ok 5-10 cm

    1
  • łyżeczka masła

    1
  • czubata łyżeczka mąki

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Pora obrać, dokładnie umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Marchewkę obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć lekko pora i przełożyć do mięsa. Podlać ok. 0,5 szkl. wody i dusić ok. 30-40 min. aż mięso będzie miękkie. Wtedy dorzucić marchewkę i dusić do miękkości. Masło utrzeć z mąką, dodać do gulaszu, rozmieszać, dosypać groszek i przyprawy, dusić 10 min.. Można podać z ziemniakami albo pieczywem...

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

BozenA

12.07.2012 10:38
mmm

BozenA

12.07.2012 10:38
mmm

eli_555

13.09.2011 22:41
pychotka

wedith1

19.07.2010 09:39
Super ! 2w1 :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat