Torcik z galaretek

Torcik z galaretek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wszystkie podane są niżej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt

Masa: Ugotować 3-4 galaretki różnych kolorów i dać każdą na osobne naczynie do zastygnięcia (można dać trochę mniej wody lub żelatynę, żeby były twarde). Osobno zagotować 1 szkl. mleka z 1 szkl. cukru i ostudzić. Rozpuścić 4 łyżeczki żelatyny w 1/2 szkl. ciepłej wody. Do ostudzonego mleka dodać galaretkę pokrojoną w kostkę, 1 szkl. dobrej ubitej śmietany i tę rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać i wszystko wylać na biszkopt i do lodówki.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat