Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ciasta francuskiego z kurczakiem, pieczarkami i serem
Kroki postępowania
1 filet z kurczaka
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 szklanka sosu słodko-kwaśnego
150 g startego żółtego sera lub parmezanu
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do kurczaka
2 łyżki oleju
500 g pieczarek
2 łyżki masła
Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy bardzo drobno, lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Mięso wkładamy do miseczki i dodajemy przyprawę do kurczaka, paprykę, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Połowę pieczarek obieramy i trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy oliwę smażymy cebulę,