Zapiekane talarki cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinii

    1 szt.
  • pomidorów

    3 szt.
  • filetu z kurczaka

    1/2 kg
  • sosu hoi sin

    2 łyżki
  • sosu sojowego

    1 łyżka
  • miodu

    1 łyżka
  • mozzarelli

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry. W naczyniu wymieszać sos sojowy, sos hoi sin, po łyżeczce pieprzu cytrynowego, pikantnej przyprawy do grilla oraz vegety. Dodać plastry kurczaka i wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. Smażyć na złoty kolor na patelni.

Pomidory ponacinać, przelać gorąca wodą i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Podpiekać, aż całkiem zmiękną, dodać sól, czarny pieprz i miód. Wymieszać.

Cukinię obrać pokroić na plastry. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno plastry cukinii, pomidory, kurczaka, plastry cukinii i pomidory. Wstawić do piecyka na około 30 minut (temperatura 170 stopni). Wyjąć, posypać startym serem i wstawić do piecyka ponownie na tak długo, aby ser się roztopił.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 31.08.2012 23:18
Smaczne :)
Jaheira11 02.07.2011 23:21
fajne talarki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat