Przepis i sposób przygotowania na: Tort z owocami
4 jajka ubić z 1 szkl. cukru, jak będzie dobrze ubite dodać 1 szkl. mąki i 4 łyżki oleju lekko i upiec na tortownicy (jak największej), dno tortownicy posmarować tłuszczem i przełożyć papierem. Drugi upiec w ten sam sposób, tylko dołożyć do niego 1,5 łyżki kakao, przesiać je przez sito.
Masa:
2 kostki masła bez dodatku oleju utrzeć z 1 szkl. cukru pudru na gładką masę, z dwóch puszek ananasów wylać sok do garnka i wlać trochę do szklanki, w tej samej ilości rozpuścić budyń śmietankowy, najlepiej bez cukru i ugotować jak budyń. Ostudzić i dodawać po trochę do masła i utrzeć na puszysty puch. Krem podzielić na dwie części, jedną zostawić białą, a do drugiej dodawać roztopioną czekoladę.
Na spód biały krążek posmarować ciemną masą, na ciemną masę dać ciemny krążek z wykrojonymi szklanką otworami, do otworów włożyć kawałki ananasów, brzoskwinie i winogrona i otwory z owocami zalać tężejącą galaretkę. 2 galaretki rozpuścić w połowie porcji wody. Na to wyłożyć białą masę, na nią poukładać ciemne krążki. Miejsca między krążkami wypełnić owocami i zalać dwoma galaretkami.