sos migdałowy do kisielu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanki 12 %

    200 ml
  • utartych migdałów

    50 g
  • łyżki cukru

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietankę gotować z migdałami i cukrem.Odstawić na 20 minut.Przecedzić mocno wyciskając migdały.Sos podawać do kisieli owocowych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 02.01.2011 14:27
nigdy nie robiłem sosów do kisielu
Anna216 06.05.2010 12:35
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat