Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na kruchym cieście z bakaliami
1 Ciasto: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić na
dwie części (2/3 i 1/3). Ciasto schłodzić w zamrażarce przez 1 godz.
2 Masę serową uzyskamy przez utarcie masła z cukrem pudrem i cukrem
waniliowym na puch.
Następnie dodać kolejno po jednym żółtku cały czas
ucierając.Gdy masa będzie jednolita dodać w kilku częściach twaróg i
cały czas
ucierając dodawać budyń śmietankowy i dalej miksować do połączenia
wszystkich składników. Dodać bakalie opruszone mąką,wymieszać. Na
koniec połączyć z pianę ubitą z pozostałych
białek.
3.Większą część ciasta zetrzeć na dno blachy, wyłożyć masę
serową i na to zetrzeć pozostałą cześć ciasta.
4.Piec w temp.180stopni przez 1godz. i 15minut.