Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z piersi kurczaka
1 szt -
plaster szynki gotowanej
1 szt -
plasterek żółtego sera
1 szt -
duża śliwka pokrojona w plaste
1 szt -
szczypta ostrego chilli
-
sól, pieprz świeżo zmielony
Sposób przygotowania
Czosnek i cebulkę drobno pokroić, przesmażyć na maśle z odrobiną oleju. Dodać umyte i osączone liście młodego szpinaku. Chwilę smażyć, mieszając. Na koniec dodać mleko kokosowe, wymieszać i gotowe.
W czasie smażenia piersi, zdążymy zrobić szpinak.
Dodatek:
liście świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
2 łyżki skondensowanego mleka kokosowego
sól, pieprz świeżo zmielony
masło i olej do smażenia
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się