Powiedz kotku co masz w środku - w środku mam szyneczkę, serek i śliweczkę.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z piersi kurczaka

    1 szt
  • plaster szynki gotowanej

    1 szt
  • plasterek żółtego sera

    1 szt
  • duża śliwka pokrojona w plaste

    1 szt
  • szczypta ostrego chilli

  • sól, pieprz świeżo zmielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z piersi kurczaka rozklepać przez folię spożywczą, tak żeby nie poprzecinać włókien. Posolić i posypać pieprzem. Na połowie położyć szynkę, ser i śliwkę. Śliwkę oprószyć ostrym chilli. Złożyć w kopertę, panierować i usmażyć.

Czosnek i cebulkę drobno pokroić, przesmażyć na maśle z odrobiną oleju. Dodać umyte i osączone liście młodego szpinaku. Chwilę smażyć, mieszając. Na koniec dodać mleko kokosowe, wymieszać i gotowe.

W czasie smażenia piersi, zdążymy zrobić szpinak.
Dodatek:

liście świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
2 łyżki skondensowanego mleka kokosowego
sól, pieprz świeżo zmielony
masło i olej do smażenia

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela9 29.09.2013 07:16
Super danie.
misia53 28.09.2013 22:13
fantastyczne danie
2milutka 28.09.2013 21:50
rewelacyjnie jak zawsze;)
V_kuchareczka 28.09.2013 21:35
coś wspaniałego
6zer 28.09.2013 20:47
pomysłowe danie
gosia1988 28.09.2013 20:40
świetna nazwa
w mojej kuchni 28.09.2013 20:39
kotek ma dobry smaczek...
caralajna 28.09.2013 20:05
sexy ;)
rafał5 28.09.2013 19:56
fajnie i smacznie.
Anna133 28.09.2013 18:35
fajny tytuł i dobre danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat