polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 15 dkg cukru

  • 5 dkg czekolady

  • ¼ szklanka wodywody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polewa: cukier gotować z wodą- zdjąć pianę, aż będzie gęsty. Po ostudzeniu mieszać drewnianą łyżką do białości, dodać roztopioną czekoladę i dokładnie wymieszać. Rozgrzać polewę i jeśli jest zbyt gęsta dodać nieco wody. Polać polewą ciasto uważając by masa nie przelała się.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BozenA 28.09.2010 16:30
super
BozenA 28.09.2010 16:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat