Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Czekolada gorzka 100g
Czekolada mleczna 100g
Masło 100g
200 ml śmietanki 30 %

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Czekoladę należy rozpuszczać w kąpieli wodnej. Szklaną miskę umiescic nad parującą wodą.
Nie może się stykać z taflą wody.
Należy dodać masło i śmietankę i jeszcze chwilę podgrzewać.
Taka polewa jest doskonała do polania ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.01.2017 19:55
fajna polewa
mirosława4 15.12.2016 09:03
a czy ona będzie gęsta bądź zgęstnieje bo wydaje mi się że jest dużo tej śmietanki czy wcześniej ją ubijasz ?
w mojej kuchni 15.12.2016 09:00
przyda się do ciast dekorowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak