Orzechowy pudding

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 łyżek zmielonych orzechów włoskich

  • 3 jaja

  • 25 dkg. bułki ( środek)

  • 2 szklanki mleka

  • 3 płaskie łyżki cukru

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na brytfankę o średnicy 16 cm.
Miękisz bułki namoczyć w mleku
żółtka jaja zmiksować z cukrem na kogel mogel.
Do zmiksowanej masy wsypać orzechy i wymieszać.
Na końcu dodać ubitą pianę z białek.
Mieszamy łyżką i umieszczamy w formie do pieczenia.
Piekłam w tortownicy. Na dno dałam papier do pieczenia a boki posmarowałam masłem.


Piec 30-40 min w 150 *C

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 27.04.2017 00:41
Pysznie wygląda.
Marcepanowy kącik 03.03.2017 16:37
Dziękuję za miłe słowa :)
Franciszek 03.03.2017 00:40
super pomysl
Justi2401 02.03.2017 17:01
Super pomysł na wykorzystanie bułeczki. Pychota :)
Róża1 02.03.2017 16:16
bardzo ciekawy pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat