naleśniki z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1/4 kg
  • cukier puder

  • cynamon

  • naleśniki

    12
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, dolać nieco wody, dodać cukier do smaku i dusić, aż staną się jednolitą masą. Można dodać trochę cynamonu lub cukru waniliowego. Wystudzoną masą smarować naleśniki, składać w trójkąty, obrumienić na rozgrzanej patelni wysmarowanej uprzednio tłuszczem. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego lub z bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 18.04.2012 08:56
pyszne
magduś83 28.12.2011 23:11
mniam mniam :)
usmiech 18.11.2011 22:48
dobre
ewa19a 30.04.2011 14:21
pycha
gosia561 10.03.2011 22:59
UWIELBIAM Z JABŁKAMI
Jaheira11 04.02.2011 16:16
przepadam za naleśnikami bo są dobre z każdym nadzieniem:)
BozenA 02.10.2010 11:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat