MUS CZEKOLADOWY

MUS CZEKOLADOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 100 g czekolady gorzkiej

  • 100 g czekolady mlecznej

  • 4 łyżki soku z czarnych porzeczek

  • łyżeczka masła

  • 3 jaja (oddzielić białka od żółtek)

  • 5 łyżeczek cukru

  • 200 ml zimnej śmietanki 30%

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady, masło, sok. Studzimy
Białka ubijamy na sztywno z cukrem.
Śmietanę kremówkę również ubijamy.
Do schłodzonej czekolady wlewamy żółtka i miksujemy.
Masę czekoladową mieszamy z białkami i bitą śmietaną.
Można użyć miksera na najniższych obrotach.
Schłodzić w lodówce kilka godzin. Udekorować lub nie :) .
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ada.la

15.12.2016 16:39
super deserek

Wacław

15.12.2016 10:30
pyszny deserek :-)

Edith85

15.12.2016 10:22
Świnka cieknie na jego widok

Ewelina1991

15.12.2016 09:34
pyszny deser

mirosława4

15.12.2016 09:00
ciekawy ten deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat