Lizaki z wafelków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle ryżowe

    1/2 opakowania
  • czekoladowa polewa

    1/2 opakowania
  • kolorowe posypki

  • lukier

    1/2 opakowania
  • polewa biała

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wafelki kroimy na 4 części. Każdą część nadziewamy delikatnie na wykałaczkę. Polewy i lukier rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odcinamy róg i powoli polewamy wafelki różnymi polewami. posypujemy je posypkami kolorowymi, czekoladowymi i wiórkami kokosowymi. Odstawiamy na 5 minut do zastygnięcia. Najlepsze są od razu po zrobieniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 21.06.2015 23:17
ciekawe lizaki
jozefinach 29.10.2012 14:38
Bardzo ciekawy pomysł.
justys759 29.10.2012 14:29
ależ pomysłowe:)
Lemon 29.10.2012 12:15
ciekawe
ilovebake 29.10.2012 11:53
swietne dla dzieci
babajaga1969 29.10.2012 10:14
ciekawe dla dzieci i nie tylko - sama bym zjadła:)
-Natka- 29.10.2012 09:07
fajny pomysł :)
Monika-twin 29.10.2012 08:59
ciekawe
as28 29.10.2012 07:38
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat