Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso indycze 0,5 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Majeranek suszony Prymat
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
bułka tarta pikantna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone

Kroki postępowania

1
Mielimy mięso z indyka.
Krok 1 - Kotleciki mielone foto
2
Mięso przyprawiamy obficie ziołami prowansalskimi, bazylią, pieprzem, kucharkiem uniwersalnym i 2 wyciśniętymi ząbkami czosnku. Wbijamy jajko. Możemy do smaku dodać maggi.
Dodajemy również 2 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kotleciki mielone foto
3
Formujemy niewielkie kuleczki i obtaczamy je w pikantnej bułce tartej.
Krok 3 - Kotleciki mielone foto
4
Smażymy z 2 stron na oleju.
Smacznego :)
Krok 4 - Kotleciki mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 09.02.2013 08:29
Lubię mielone.
fotoviderek 08.02.2013 21:02
Lubię takie mielone :)
Poison1988 08.02.2013 18:37
mielone zawsze smaczne :)
Adam/ZUB3R 08.02.2013 16:26
smaczne!
Mati13 08.02.2013 16:06
bardzo lubię, najlepsze są podane z mizeria
gosia1988 08.02.2013 15:55
uwielbiam kotlety mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak