Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czerwonej porzeczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona przeczka 1 kg
cukru żelującego 1:1 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czerwonej porzeczki

Kroki postępowania

1
Porzeczki myję, obieram, osączam z wody. Do garnka wsypuję porzeczki, następnie cukier żelujący.
Krok 1 - Konfitura z czerwonej porzeczki foto
2
Zostawiam na 5 godzin aż puszczą sok. Następnie podsmażam około 4 minuty. Przekładam do słoiczków.
Krok 2 - Konfitura z czerwonej porzeczki foto
3
Słoiki wkładam do garnka z wodą i zagotowuję.
Krok 3 - Konfitura z czerwonej porzeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 22.02.2014 13:00
smaczna konfitura ale najbardziej podoba mi się Twoja czapeczka:)
norweska20 08.02.2014 10:25
smakowita, bardzo lubię ze świeżym chlebkiem
Alex_M 10.08.2013 10:30
pyszna konfiturka :)
Łucja 09.08.2013 15:15
uwielbiam czerwoną porzeczkę w każdej postaci :)
Marta1986 08.08.2013 16:06
pyszności mniam
AnielskaSlodycz 08.08.2013 15:34
świetny przepis ;)
Janina 08.08.2013 13:51
pyszna z porzeczki, konretny smak;)
msmors 08.08.2013 13:05
bardzo dobra
Konczi 08.08.2013 12:40
super! na zimę w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak